ابراهیم هندوزاده

نــام :
ابراهیم
نـام خـانوادگـی :
هندوزاده
نـام پـدر :
محمد
تـاریخ تـولـد :
1339/05/11
مـحل تـولـد :
سـن :
سـال
دیـن و مـذهب :
شرح شهادت
وصیت نامه
بیوگرافی

ابراهیم، یازدهم ‌مردادماه سال 1339 در شهر كرمان دیده به جهان گشود. پدرش ‌محمد، كارمند اداره راه بود و مادرش رخساره نام ‌داشت. او در دامان مادری متقی رشد كرد و تربیت قرآنی یافت. وی مقارن با گسترش امواج خروشان انقلاب اسلامی در سال 1357، موفق به اخذ دیپلم بازرگانی شد و با شركت فعال در تظاهرات خیابانی و مردمی نقشی در پیروزی انقلاب اسلامی ایفا كرد. ابراهیم در بهار سال 1359 وارد سپاه پاسداران شد و چندی بعد به منظور مبارزه با عوامل تجزیه‌طلب به كردستان رفت.
جبهه‌های جنگ تحمیلی شاهد حضور پرشور این پاسدار دلاور کرمانی بود. ابراهیم نیروی اطلاعات عملیات لشکر 41 ثارالله بود که در عملیات والفجر هشت در بمباران شیمیایی مقر اطلاعات عملیات به شدت آسیب دید و نخست به بیمارستان لبافی‌نژاد تهران و سپس به انگلستان اعزام شد. اما شدت صدمات وارده به حدی بود كه سرانجام در تاریخ سوم اسفندماه سال 1364 به شهادت رسید.

پیکر مطهرش در قطعه 1، ردیف 13، شماره 46 گلزار شهدای کرمان به خاک سپرده شد.

//خاطراتی از شهید ابراهیم هندوزاده:

هواپيماهاي عراقي قرارگاه تاكتيكي لشـكر را بمباران شيميايي كردند. به عنوان اولين اقدام بايد منطقه‌ي آلوده را تـرك مي‌كـرديـم. همه سـوار بر دو دستگاه وانت از محل دور شديم. كمي بعد متوجه شديم ابراهيم در هيچ يك از ماشين‌ها نيست. به سرعت برگشتيم. او را دیدم در حالي كه دستمال خيسي مقابل بيني و دهان گرفته بود، از چادري به چادر ديگر مي‌رفت‌. فرياد زدم: چه‌كار مي‌كني؟
گفت: چــادرهــا را جستجـو مي‌كنـم تـا كسي جا نمانده باشد.
راوی: مهدی شفازند

/جنازه‌ي ابراهيم را از انگلستان آوردند. بايد او را غسل مي‌داديم. وقتي لباس‌هايش را بيرون آوردند، خط باريکي روي بدنش به چشمم ‌خورد. جلو رفتم و با دقت نگاه کردم. بدن را شکافته و مجدداً دوخته بودند. جنازه را برگرداندم. آه از نهادم برآمد. سر تا سر پشتش را نيز شکافته بودند. کار از کار گذشته بود. در آن شرايط به خاطر آرامش دل داغ‌دار پدر و به‌ويژه مادرم نمي‌توانستم حرفي بزنم.
دانشمندان انگليسي به کمک پزشکان بيمارستان «ولينگتن‌لندن»، ابراهيم را کالبد شکافي کرده بودند تا نتيجه‌ي تاثير گازهاي شيميايي را که خودشان ساخته و در اختيار صدام قرار داده بودند، بر روي اندام‌هاي داخلي او ببينند. من نمي‌دانم چند نفر از مجروحين بمباران‌هاي شيميايي عراق به اروپا اعزام شدند و چه تعداد از اين مجروحين، وقتي در کشورهاي سازنده‌ي سلاح‌هاي شيميايي به شهادت رسيدند، توسط سازندگان اين سلاح‌ها کالبد شکافي شدند! همين قدر مي‌دانم دانشمندان و متخصصان سلاح‌هاي شيميايي در کشورهايي مثل آلمان و فرانسه و انگلستان با کالبد شکافي جنازه‌ي شهداي شيميايي ما و مشاهده‌ي تأثير گازهاي مسموم کننده بر قلب و شش و کبد و کليه و ساير اعضاي بدن شهدا، توانستند معايب و نواقص سلاح‌هاي خود را برطرف کنند.
راوی: مجتبی هندوزاده

جـزئیات شـهادت

تـاریخ شـهادت :
1364/12/03
کـشور شـهادت :
مـحل شـهادت :
فاوبمباران شیمیایی
عـملیـات :
والفجر 8
نـحوه شـهادت :

اطـلاعات مـزار

مـحل مـزار :
گلزار شهدای کرمان
وضـعیت پـیکر :
موقـعیت مـزار در گـلزار شـهدا
قـطعـه :
1
ردیـف :
13
شـماره :
46

تصویرمـزار

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *